Mgr. Gänswein: “Film over Benedictus XVI is geknoei en debacle

Mgr. Georg Gänswein (links) en Paus Franciscus
-Frankfurt am Main- (KNA) Curie-Aartsbisschop Georg Gänswein (63) heeft de ducu-film “Verdediger des Geloofs” over emeritus Paus Benedictus XVI en de misbruikcrisis in de Katholieke Kerk scherp veroordeeld.

Gänswein gaf donderdagavond in Frankfurt antwoord op vragen van journalisten. Wat vond hij nu van de documentairefilm van de Brits-Duitse regisseur Christoph Röhl: “Dat is geknoei, een debacle – ik kan het niet anders zeggen,” aldus Gänswein. De ‘rode draad’ in deze film is dat Benedictus XVI niet verdediger des Geloofs is, maar oorzaak van het misbruik. “Ik wil voor deze handig gemaakte, niet objectieve, miserabele film waarschuwen” zegt Gänswein.

De docu-film gaat deze week in tal van landen in première. Op 31 oktober is Duitsland, het geboorteland van zowel Gänswein als Paus Benedictus XVI em, aan de beurt. Gänswein is als privé-secretaris van emeritus Paus Benedictus XVI (2005-2013) werkzaam. Tevens is hij Prefect van het Pauselijk Huis voor Paus Franciscus.

Hij uitte zich in Frankfurt na de presentatie van zijn boek “Vom Nine-Eleven unseres Glaubens”. Het boek bevat 19 preken, toespraken en interviews van Gänswein uit de jaren 2014 tot 2019.

Foto: Pixabay/Christoph Wagener cc

Geef een reactie op dit artikel