Nieuwe kazerne Zwitserse Garde in 2024

-VATICAANSTAD- Er komt een nieuwe kazerne voor de Zwitserse Garde, deze moet in 2024 klaar en 43 miljoen euro gaan kosten. Dit werd aangekondigd door Jean-Pierre Roth, voorzitter van de Stichting tot de Renovatie van de Kazerne van de Pontificale Zwitserse Garde in het Vaticaan.

“De kazerne heeft een volume van 50.000 kubieke meter op een oppervlakte van 14.200 vierkante meter”, zei Jean-Pierre Roth in een interview met de krant La Liberté. Hij ontving het groene licht van het Vaticaan op 17 juni, kort voor het bezoek aan Genève door de Paus, zei de voormalige president van de Zwitserse nationale bank. Op 21 juni was de Zwitserse garde al in staat om informatie over het project op het beursterrein in Genève te verschaffen met een architectuurmodel, foto’s en video’s.

De barakken van de Pauselijke Zwitserse Garde dateren uit de 19e eeuw. Hun nieuwe constructie is nodig omdat het gebouw, dat nog nooit volledig is gerenoveerd, problemen heeft met de luchtvochtigheid, zei Roth. In de winter is het erg koud, in de zomer erg heet. De kazerne voldoet niet meer aan de huidge bouwnormen, bovendien zijn ze te klein voor de Zwitserse garde, die in aantal zal groeien van de huidige 110 naar 135 manschappen.

 

Geef een reactie op dit artikel