Nieuwe Netflix-serie met Paus Franciscus

Vrijdag 08 oktober 2021 05:02 – Bron: Redactie kerk/KNA- Beeld: PB
  -Vaticaanstad/London- Paus Franciscus is binnenkort te zien in een nieuwe documentairereeks op streamingdienst Netflix. Daarin spreekt Franciscus zich uit over de relatie tussen de generaties. De serie wordt voor het eerst gepresenteerd op het ‘Rome Film Festival’ (14 tot 24 oktober); Vanaf kerst is het te zien op Netflix.

In de vierdelige serie genaamd ‘Stories of a Generation con Papa Francesco’ uiten vrouwen en mannen boven de 70 zich tegenover jonge filmmakers onder de 30 over universele levenskwesties. De afleveringen zijn getiteld: liefde, dromen, strijd en werk. In de serie komen ook de Amerikaanse regisseur Martin Scorsese en gedragswetenschapper Jane Goodall voor.

Spadaro

De levenservaringen van individuen en koppels van over de hele wereld worden mede becommentarieerd door gesprekken die (Paus-vertrouweling) Spadaro voert met de Paus. Spadaro, hoofdredacteur van het Jezuïetentijdschrift ‘La Civilta Cattolica’, werd bekend door het eerste lange interview met Paus Franciscus na zijn verkiezing.

‘The Two Popes’

De streamingdienst had in 2019 al de speelfilm ‘The Two Popes’ over Franciscus en zijn voorganger Benedictus XVI uitgebracht. Daarin werd de strijd om de koers van de Rooms-Katholieke kerk gepresenteerd als een dialoog tussen de twee Pausen. In het fictieve verhaal speelt Anthony Hopkins (‘The Silence of the Lambs’) Paus Benedictus en Jonathan Pryce (‘Game of Thrones’) de Argentijnse Kardinaal Jorge Mario Bergoglio, later Paus Franciscus. De echte Franciscus ‘speelde’ in 2018 al in de film ‘Paus Franciscus – Een man van zijn woord’ van de Duitse regisseur Wim Wenders.

 

Geef een reactie op dit artikel