Paus: 50 jarig Priesterjubileum

-Vaticaanstad- (KNA) Paus Franciscus viert vandaag zijn GOUDEN PRIESTER JUBILEUM. Lees verder onder de foto>

 

Op 13 december 1969, vier dagen voor zijn 33e verjaardag, ontving de huidige Paus zijn Priesterwijding. Elf jaar daarvoor was hij bij de Jezuïeten ingetreden. Geheel in de stijl van Franciscus worden bij gelegenheid van zijn jubileum, geen bijzondere feestelijkheden gehouden in het Vaticaan.

Vanmiddag had Franciscus een ontmoeting met jongeren op zijn programma. Vanavond wordt hij verwacht in de Curie van de Jezuïetenorde in Rome, daar zal een presentatie plaats hebben van werken van zijn geestelijk vader Miguel Angel Fiorito 1916-2005).

Franciscus staat steeds weer stil bij bijzonderheden van het Priesterambt in zijn Pontificaat, zoals er zijn voor anderen, verzoening, en een leven van gebed en inzet voor hen die het minder goed getroffen hebben.

Regelmatig neemt hij ook als Paus de rol van een eenvoudig Priester op zich. Bij vele gelegenheden hoort hij de biecht, tijdens zijn bezoek aan Bulgarije gaf hij aan 245 kinderen de Eerste Communie.

Tijdens een vlucht naar Chili trouwde hij een stewardess en een vluchtbegeleider, die al een aantal jaren samenwoonden. Op naar de 100 !

Geef een reactie op dit artikel