Paus bij uitvaart lijfarts

Woensdag 27 januari 2021 14:15 Bron: VN Foto: EMB/VN

-Rome- Paus Franciscus heeft gistermiddag aan de begrafenis van zijn persoonlijk arts Fabrizio Soccorsi deelgenomen, deze was begin januari gestorven.

Soccorsi, 78, werd vanwege kanker in het Romeinse Gemelli-Hospitaal voor een behandeling opgenomen. Hij stierf aan de complicaties in samenhang met corona op 9 januari, aldus de Vaticaanse perskamer.

Paus Franciscus had Soccorsi, een expert op het vakgebied van hepatologie en immunologie, in augustus 2015 tot zijn lijfarts benoemd. lees verder onder de foto>

De uitvaartmis voor de arts vond plaats in de kapel Maria, Koningin van de Familie, welke in het Gouvernementsgebouw van het Vaticaan is ondergebracht. De Mis werd door Kardinaal Pietro Parolin, Staatssecretaris van het Vaticaan, gevierd.

Soccorsi studeerde medicijnen en chirurgie aan de Universiteit La Sapienza in Rome. Naast zijn functie van Pauselijk arts was hij als adviseur aan het Gezondheids- en Hygienebureau van het Vaticaan verbonden. Tevens had hij zitting in de Raad van medisch experts bij de Congregatie voor de Zalig- en Heilig-sprekingsprocessen.

Als lijfarts van Franciscus reisde Soccorsi met de Paus mee op internationale reizen. Tijdens het Pauselijk bezoek aan het Portugese Fatima in mei 2017, legde Paus Franciscus twee boeketten witte rozen bij het Mariabeeld voor de dochter van Soccorsi neer, die ernstig ziek was en een maand later stierf.

Geef een reactie op dit artikel