Paus ‘bloeit’ helemaal op! Er is weer publiek tijdens de audiënties

“De Moeder Gods had hem verhoord”

Mondkapjesplicht blijft, óók in het Vaticaan. Foto EMB
Woensdag 12 mei 2021 12:41- Bron: VN Foto: Publiek domein
 -Vaticaanstad- Na een lange en gedwongen pauze vanwege de Corona-pandemie heeft Paus Franciscus weer enkele honderden pelgrims tijdens de generale audiëntie mogen ontvangen. “Ik ben blij en diep dankbaar, weer mensen recht in de ogen te kunnen kijken”, zei hij.

Met het oog op de videotoespraken van de afgelopen tijd voegt hij er aan toe: “Het is niet leuk, in een lege ruimte tegen een camera te spreken.” Veel liever wil ik mensen zien en spreken – “en wel iedereen met zijn of haar verhaal”, aldus de Pontifex in de Damasushof van het Apostolisch Paleis.

Pontifex-online

De laatste tijd werden wekelijks de toespraken via video – zonder publiek – online uitgezonden. Daarvoor, toen Corona nog een zuiver Chinese aangelegenheid was, ontving de Paus op het Sint Pietersplein wekelijks vele duizenden pelgrims uit de ganse wereld. Al in de herfst van 2020 werden de toespraken en ontvangsten, na de eerste Corona-lockdown tijdelijk naar het Damasushof of in de Vaticaanse audiëntiehal verplaatst. Na een Corona-infectievoorval onder de bezoekers ging het Vaticaan weer over op het video-formaat.

Betekenis van het gebed

In zijn  toespraak van vandaag ging de Paus in op de betekenis van het gebed. “Gelovigen moeten niet bidden alsof ze papegaaien zijn”, maande de Paus. “Men kan door te bidden tot vrede komen, maar daar is vaak wel een harde  ‘innerlijke strijd’ nodig. Dat moet je er wel voor over hebben.”

Franciscus vertelde spontaan van een vader, die wanhopig een nacht lang voor de genezing van zijn op sterven liggende dochter heeft gebeden. “De Moeder Gods had hem verhoord”, aldus de Paus. Het meisje genas volgens medici op onverklaarbare wijze. Dit voorbeeld toont, dat gebed kan leiden tot wonderen.

Geef een reactie op dit artikel