Paus condoleert Queen

Zaterdag 10 april 2021-15:19- Bron: KNA/VN -Foto: PB
  -Vaticaanstad- Paus Franciscus heeft Queen Elizabeth II gecondoleerd in verband met de dood van haar echtgenoot. In een vandaag door het Vaticaan openbaar gemaakt telegram prijst de Pontifex, de op 99-jarige leeftijd gestorven, Prins Philip.

Franciscus omschrijft Prins Philip als liefdevol echtgenoot en familievader maar roemt ook zijn uitstekende staat van dienst voor zijn land en zijn inzet inzake scholing en belangstelling voor de jongere generatie. Allen, die door dit verlies “in de overtuiging van de wederopstanding” treuren, wenst de Paus troost en vrede.

Condoleance werd niet door Paus persoonlijk ondertekend

Het condoleanceschrijven werd door Kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin in opdracht van Paus Franciscus aan de Queen gezonden. Bij het overlijden van de Belgische Koningin Fabiola in 2014 stuurde de Pontifex persoonlijk zijn rouwtelegram aan de achtergebleven neef, de regerende Koning Philippe.

Ook in 2002 bij het overlijden van Prinses Margaret, de jongere zus van Elizabeth, werd het condoleanceschrijven ondertekend met de naam van Paus Johannes Paulus II zelve.

Doe ook mee met onze Armenië-actie ! klik hier

Geef een reactie op dit artikel