Paus dankt verplegers na darm-operatie

Zij hebben mijn leven gered

De Paus dankt ‘zijn’ verpleger en het overig personeel bij het verlaten van het hospitaal. Beeld: Il-Gazzettino by EMB
Dinsdag 31 augustus 2021 05:53 – Bron: Redactie kerk – Beeld: PB/IlGazettino EMB
 -Vaticaanstad- De darmoperatie van Paus Franciscus, begin juli, bleek dringend nodig want de klachten waren ernstiger dan aanvankelijk gedacht. “Een verpleger heeft mijn leven gered”, vertelde de 84-jarige kerkleider aan de Spaanse omroep Cope. En deze verpleger was niet zijn eerste levensredder.

Het eerste uitvoerige interview met het hoofd van de kerk na de operatie wordt woensdag integraal uitgezonden op de Spaanse TV. Vooraf werden korte fragmenten uit het anderhalf uur durende interview gepubliceerd.

Bij Paus Franciscus werd op 4 juli een deel van zijn dikke darm verwijderd tijdens een drie uur durende operatie. Onderzoeken hadden de aanvankelijke diagnose van ernstige vernauwing van de darmen bevestigd. De meer precieze bevindingen toonden ‘tekenen van diverticulitis’, een verharde ontsteking van uitsteeksels in de darmwand.

“Dankzij een verpleger leef ik nog”

Het feit dat hij nog leeft, is te danken aan de verantwoordelijk verpleger – “een man met zeer veel ervaring”, zei de Paus. Het is de tweede keer in zijn leven dat een verpleger zijn leven heeft gered. Het eerste voorval vond plaats in 1957. In die tijd moest Jorge Mario Bergoglio, als seminarist in Argentinië, een gecompliceerde longoperatie ondergaan.

 

Geef een reactie op dit artikel