Paus eist wereldwijd gratis gezondheidszorg

Maandag 27 september 2021 16:43 – Bron: Redactie kerk/KNA/VN – Beeld: PB
 -Vaticaanstad- In de coronapandemie is Paus Franciscus voorstander van gratis gezondheidszorg, voor iedereen, wereldwijd. Er zou in elk land een overeenkomstig aanbod moeten zijn, zegt hij tegen de deelnemers aan een gezondheidsconferentie in het Vaticaan.

De pijnlijke realiteit dat er geen gelijkwaardige gezondheidszorg voor alle mensen is, mag geenszins worden aanvaard.

Regels internationaal invoeren

Het hoofd van de Christenkerk roept op tot concrete initiatieven om op internationaal niveau passende regels af te dwingen. De bescherming van de menselijke waardigheid moet overal worden gewaarborgd. Vooral de Pauselijke Academie voor het Leven zou hier een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren. Samen met andere organisaties zou men op gepaste wijze kunnen deelnemen aan het publieke debat.

Meerdaagse conferentie

Paus Franciscus sprak op een meerdaagse conferentie die vanochtend in het Vaticaan van start ging. Onder de titel ‘Public Health from a Global Perspective’ zullen experts van over de hele wereld adviseren over mogelijke gevolgen van de Corona-crisis. De organisator is de Pauselijke Academie voor het Leven, geleid door de Italiaanse Aartsbisschop Vincenzo Paglia, welke zich sinds 1994 bezighoudt met medische ethische vraagstukken.

Geef een reactie op dit artikel