Paus Franciscus gaat in op uitnodiging van Kim Jong-un en bezoekt Noord-Korea in het voorjaar

  Nadat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un Paus Franciscus uitnodigde voor een bezoek, zal de Paus Noord-Korea mogelijk bezoeken in het voorjaar van 2019. De uitnodiging werd aan de Paus bezorgd via president Moon Jae-in, zijn Zuid-Koreaanse collega en wordt opnieuw bevestigd door een Zuid-Koreaans hoge ambtenaar.

“Paus Franciscus wil Noord-Korea tijdens het voorjaar bezoeken,” zei Lee Hae-chan, voorzitter van de Democratische Partij in Zuid-Korea. Het zou de eerste keer zijn dat een Heilige Vader Noord-Korea bezoekt.

Noord-Korea en het Vaticaan hebben  geen formele diplomatieke betrekkingen. De grondwet van Noord-Korea garandeert de vrijheid van godsdienst zolang deze de staat niet ondermijnt. Maar buiten een handvol, door de staat gecontroleerde, gebedshuizen zijn religieuze activiteiten in het openbaar ten strengste verboden.

Het bezoek van paus Franciscus zou opnieuw een teken zijn dat de geïsoleerde natie haar grenzen stilaan openstelt. De afgelopen maanden zijn de contacten met ‘aartsvijand’ Zuid-Korea aanmerkelijk beter geworden.

Bron: EWTN Foto: Pixabay

Geef een reactie op dit artikel