Paus Franciscus maakt zich zorgen over een mogelijk hoge mate van stemonthouding Franse jongeren

Leestijd: < 1 minuut
Frankrijk kiest vandaag nieuwe President. Macron of LePen?
Zondag 24 april 2022 08:43 – Bron: Redactie kerk/KNA/VN – Beeld: publiek domein
 -Vaticaanstad- In een gesprek met Franse bisschoppen sprak Paus Franciscus deze week zorgen uit over de presidentsverkiezingen in Frankrijk van vandaag. Zoals de voorzitter van de Franse bisschoppenconferentie, Eric de Moulins-Beaufort, na de ontmoeting met de Heilige Vader meldde, is Paus Franciscus bijzonder bezorgd over een mogelijk hoog percentage niet-stemmers onder jongeren.

Naast de Franse Presidentsverkiezingen werd er tijdens de ontmoeting ook over een pakket aan maatregelen gesproken om misbruik in de kerk tegen te gaan. Franciscus prees het onafhankelijke rapport over misbruikzaken in de Franse kerk. De Paus zal dit rapport bespreken met de verantwoordelijke onderzoekscommissie (CIASE), maar er is nog geen datum voor vastgelegd. De verwachting in Frankrijk is dat een dergelijk treffen na de zomer zal zijn.

Een ander ‘pittig’ gespreksonderwerp waren ongetwijfeld de Pauselijke richtlijnen inzake ‘Traditionis custodes’, die de viering van de zogenaamde ‘Oude Mis’ moet inperken. Franciscus heeft volgens de Vaticaanse perskamer er nogmaals aan herinnerd dat deze vereisten moeten worden nageleefd. De Franse bisschoppen kwamen twee weken geleden in Lourdes bijeen voor hun algemene voorjaarsvergadering.

Geef een reactie op dit artikel