Paus heeft megaprobleem met zijn nieuwe Toyota

Zaterdag 10 oktober 12:10 (Il Messagero)
-Vaticaanstad/Tokio-Een auto met de nieuwste ecotechnologie voor de Paus, de advocaat van de Schepping: De Bisschoppenconferentie van Japan heeft Paus Franciscus een waterstof aangedreven Pausmobiel cadeau gedaan, dat meldt de Italiaanse krant ‘Il Messaggero’. 

De nieuwe Toyota Mirai voor de Paus, wel 650 km rijden om te kunnen tanken… (Foto: Newsauto by EMB)

De Japanse Bisschoppenconferentie schonk de Paus een Toyota Mirai, een wagen op waterstof. Naast een Priester als vertegenwoordiger van de Japanse Bisschoppen-conferentie, namen bij de overgave van de auto in Vaticaanstad ook de ambassadeur van Japan bij de Heilige Stoel, Seiji Okada, alsook twee medewerkers van Toyota Europa deel.

Het gaat om een unieke auto, er zijn er slechts twee van, de Toyota werd al voor de Paus gebouwd in november 2019. De Mirai is 5,10 meter lang en 2,70 meter hoog. ‘Mirai’ – is het Japanse woord voor ‘toekomst’- de eerste testversies kwamen al in 2014 als waterstof-auto in de duurdere middenklasse uit de fabriek. De versie die de Paus nu krijgt is de verbeterde en past helemaal bij deze Paus, want het is een van de meest ecologische auto’s ter wereld.

De vraag is nu of de Paus de auto ook gaat gebruiken, dat is namelijk nog maar zeer de vraag. De actieradius van een normale Mirai bedraagt ongeveer 650 kilometer. Maar in heel Italië kent men slechts één waterstof-tankstation – en die is in Bolzano, ruim 650 kilometer van het Vaticaan. En zo heeft de Paus er weer een probleem bij.

Afgelopen november had de Paus een tot Pausmobiel omgebouwde ‘Dacia Duster’ cadeau gekregen van de autocombinatie Renault-Nissan-Lada-Dacia-groep. “De auto werd speciaal aangepast aan de gebruikseisen van de Paus”, deelde Renault mee.

Geef een reactie op dit artikel