Paus herinnert aan bloedbad San Fernando

De Heer zal ons ter verantwoording roepen, voor alle migranten, die onderweg op zoek naar hoop zijn gestorven!

-Vaticaanstad- (KNA) De Paus heeft bij gelegenheid van het feit dat het tien jaar geleden is, dat er een bloedbad werd aangericht in het Mexicaanse San Fernando, woorden ter nagedachtenis uitgesproken.

“Alle nabestaanden, die tot op de dag van vandaag gerechtigheid eisen, verzeker ik mijn solidariteit”, zei Franciscus.

Op 24 augustus 2010 hadden leden van een Mexicaans drugskartel in San Fernando 72 Zuid- en Centraal-Amerikaanse migranten verkracht, gemarteld en vermoord. De mannen en vrouwen weigerden destijds, de criminelen geld te betalen of voor hen te werken.

Met het oog op het lot van de gedoden zei de Pontifex: “De Heer zal ons ter verantwoording roepen, voor alle migranten, die onderweg, op zoek naar hoop zijn gestorven! Zij zijn allemaal slachtoffers van een wegwerpcultuur geworden.”

Na het Angelus-gebed sprak Franciscus ook over de hachelijke situatie in Noord-Mozambique en zegde steun toe aan de mensen in de provincie Cabo Delgado. Die regio leidt onder ‘internationaal terrorisme’, aldus de Paus.

Al drie jaar wordt Cabo Delgado, aan de grens met Tanzania, getroffen door aanslagen van Islamitische terroristen. Herhaaldelijk komt het ook tot gerichte acties tegen Christenen en Christelijke inrichtingen. Kort geleden deed de Bisschop uit deze regio nog een oproep aan de internationale gemeenschap, om hulp.

Geef een reactie op dit artikel