Paus herstart audiënties op woensdag, per stream

-Vaticaanstad- (KNA) Vandaag, woensdag 5 augustus, start de Heilige Vader weer met zijn wekelijkse audiënties op woensdag; eerder werd het stil gelegd vanwege de Corona-pandemie. Vanaf vandaag zal de Paus, vanwege de pandemie per videostream
vanuit het Apostolisch Paleis de gelovigen toespreken, aldus de Vaticaanse perskamer.

Voor publieke optredens op het Sint Pietersplein zijn de agenda’s leeg en dat blijft voorlopig ook zo, zeker nu er een tweede uitbraak van de pandemie Europawijd aankomt. Vanuit het Vaticaan komt de boodschap, dat men er niet mee rekent dat er dit jaar nog iets georganiseerd zal worden op het plein, ook niet met Kerst. De toespraak van vandaag is de 318e generale-audiëntie van Franciscus. Normaliter vallen deze in de zomermaanden alleen uit, als de Paus op reis is.

Vroeger werden de generale-audiënties in de Sint Pieter gehouden, later in de onder Paus Paulus VI (1963-1978) gebouwde en naar hem vernoemde audiëntiehal. Onder Johannes Paulus II (1978-2005) nam het aantal bezoekers zo enorm toe, dat de hal te klein werd en men moest uitwijken naar het plein voor de Sint Pieter.

Vanwege de Corona-pandemie moesten samenkomsten op het plein begin maart worden afgezegd; de laatste was op 26 februari. Sindsdien worden de audiënties in de vorm van video-toespraken gehouden, die door tal van media via TV en internet uitgezonden worden.

Geef een reactie op dit artikel