Paus komt als boetvaardig pelgrim naar Irak

Vrijdag 05 maart 2021-07:19- Bron: KNA/Redactie kerk- Foto Thierry Ehrmann CC0
 -Vaticaanstad- Paus Franciscus ziet zichzelf als een echte, boetvaardige pelgrim, tijdens zijn bezoek aan Irak, dat vandaag begint. Hij komt om vergeving en verzoening aan de Heer te vragen na jaren van oorlog en terrorisme, om God om troost voor de harten en genezing van wonden te vragen, aldus het hoofd van de Christenkerk in een videoboodschap.

Hij roept Christenen, Moslims en Jezidi’s op om samen te werken en het land weer op te bouwen. Ik kom nu naar uw gezegende, maar verwonde land als een pelgrim van hoop, zo de Paus. Mensen zouden besmet moeten zijn door een hoop die ons aanmoedigt om opnieuw op te bouwen en opnieuw te beginnen. Moge iedereen elkaar helpen in deze moeilijke tijden van de pandemie en de broederschap versterken om samen aan een toekomst van vrede en voorspoed te bouwen.

Franciscus zegt tegen de Christenen in Irak: “Ik ben zeer vereerd een kerk van martelaren te ontmoeten: Dank u voor uw getuigenis! De vele martelaren zouden ons moeten helpen te volharden in de nederige kracht van liefde. Onder geen enkele omstandigheid mag iemand het opgeven nu het kwaad om ons heen woekert.”

De Paus vertrekt vandaag voor een reis naar Bagdad en verschillende delen van Irak. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de geplande ontmoeting met Groot-ayatollah Ali al-Sistani in Najaf. De veiligheidssituatie in het land is uiterst precair. Daarnaast is de zevendaagse waarde van coronabesmettingen sinds begin februari vierenhalf keer zo groot geworden, hetgeen een extra risico voor de Paus en zijn gevolg met zich meebrengt.

Meer berichtgeving in de loop van de dag en de komende dagen.

Geef een reactie op dit artikel