Paus: “Leg de mobiele telefoon opzij en neem het evangelie ter hand”

Dinsdag 26 januari 2021 00:19 Bron: VN/KNA Foto: PB

-Vaticaanstad- Op de zondag van het Woord van God, riep Paus Franciscus op om de Bijbel vaker te lezen. Christenen moeten eenmaal per dag de televisie uitzetten, de mobiele telefoon opzij leggen en het Evangelie ter hand nemen. Zo voel je de nabijheid van God en het geeft je moed en kracht op jouw levenspad, legt hij uit.

Vanwege een Ischias-aanval woonde de 84-jarige Pontifex de Mis in de Sint-Pietersbasiliek niet bij. Aartsbisschop Rino Fisichella, voorzitter van de Raad voor de Evangelisatie, was de hoofdcelebrant in plaats van de Paus en sprak de door hem voorbereide preek uit.

Laat de nabijheid van God de kern zijn van Jezus’ boodschap, benadrukt Franciscus in zijn preek. Moge het woord van God mensen toestaan ​​deze nabijheid met beide handen aan te grijpen. Het is een woord van troost, maar ook van berouw, zegt Franciscus. Wie de nabijheid van God heeft ervaren, kan niet langer afstandelijk of onverschillig ten opzichte van zijn naaste zijn.

God spreekt tot mensen op de meest alledaagse plaatsen en op heel gewone tijden, vervolgt de Paus. Hij zoekt ons waar wij zijn, hij houdt van ons zoals wij zijn en loopt met ons mee in ons leven, in ons tempo. Zoals bij de vissers die als discipelen werden geroepen op het Meer van Genezareth (Tiberias), roept hij ons op, om van koers te veranderen, opdat wij stoppen met dolend door het leven te gaan, maar in plaats daarvan Hem te volgen op zijn pad.

Franciscus had de zondag van het Woord van God als een campagnedag voor de verspreiding van het Bijbellezen onder Katholieke gelovigen vorig jaar ingevoerd.

Geef een reactie op dit artikel