Paus: “Leg jullie mobieltje weg en praat met elkaar!”

Paus Franciscus maant tot meer communicatie in de familie

 

Men kent de beelden: Allen zitten zwijgend aan de tafel, voor de TV of in een restaurant, koekeloeren op hun mobieltje, en niemand doet een bek open …

—  VATICAANSTAD- Dat zou niet mogen, maant nu wederom Paus Franciscus. Hij roept op, tijdens de maaltijden niet zwijgend aan tafel te zitten, loerend op het mobieltje. In plaats daarvan moeten mensen weer met elkander spreken, zegt de Pontifex, op de dag van de Heilige Familie.

Voorbeeld Maria, Jezus en Jozef, de Heilige Familie van Nazareth: zij zouden met elkaar „bidden, werken en met elkander communiceren“ en elkaar helpen, het grote plan Gods te ontdekken en te leven, zei Franciscus tijdens het samenzijn op het Sint Pietersplein.

De opmerkingen vielen de Paus spontaan te binnen tijdens het zondagse Angelus-gebed, welke deze keer ook de dag van de Heilige Familie was – deze valt altijd op de eerste zondag na Kerst.

 

„Ik vraag mij af, jij, in jouw familie, ben jij in staat, om te communiceren? Of ben jij net als de hedendaagse jeugd, zittend aan tafel, elk met zijn/haar mobieltje, die chatten?“ Aan een dergelijke tafel heerst „zwijgzaamheid als in een Mis“, maar er is geen onderlinge uitwisseling, klaagde de Paus.

„Wij moeten weer terug naar de communicatie in de familie: de vaders, de ouders met hun kinderen, met de grootouders, de broers en zussen onder elkaar… Dat is ons aller taak voor vandaag, juist op de dag van de Heilige Familie!“

Heeft U nog geen goed voornemen voor 2020? Lees dan nogmaals vorenstaande.

Geef een reactie op dit artikel