Paus maakt zich zorgen over situatie in Venezuela

Maandag 11 januari 2021 09:45 Bron: KNA/ Foto:PB

-Caracas/Vaticaanstad-In een brief uit de paus zijn bezorgdheid over de precaire omstandigheden in Venezuela. In de brief die dit weekeinde aan de Venezolaanse Kardinaal Balthazar Porras is gezonden, ergert Paus Franciscus zich aan de arrogantie van de machthebbers. De bevolking is het slachtoffer van de huidige humanitaire en sociaaleconomische crisis.

“Moge God mij de kracht en de vrijmoedigheid geven om het Heilige, getrouwe volk van God in Venezuela te begeleiden en te troosten met het hart van een vader”, aldus de Paus aan de Aartsbisschop van Merida. De bevolking verkeert in een wurggreep door het aanhoudende politieke conflict, de gevolgen van de coronapandemie en de toenemende armoede.

Venezuela wordt al jaren verscheurd door een machtsstrijd tussen de socialistische regering onder President Nicolas Maduro en de oppositie. Inmiddels hebben meer dan vijf miljoen mensen het land verlaten. Mensenrechtenorganisaties en de Verenigde Naties beschuldigen het regime van Maduro van buitengerechtelijke executies, foltering en onderdrukking.

Inspanningen van de Katholieke kerk ten spijt, tot dusver is het niet gelukt om een ​​dialoog op gang te brengen tussen de conflicterende partijen.

Geef een reactie op dit artikel