Paus nu óók op Tik-Tok

De mooiste uitspraken en reflecties van Paus Franciscus

-VATICAANSTAD- (RED) Paus Franciscus is nu ook aanwezig op het, bij jongeren, razend populaire sociaal-media-kanaal ‘Tik Tok’.

Onder de profielnaam “Papa Francesco Dixit” (Paus Franciscus heeft gezegd) zijn aldaar korte video’s met de Heilige vader te zien. Anders dan de meeste (video)bijdragen op het, van oorsprong Chinese platform,  zijn de filmbijdragen met de Paus niet wereldvreemd, maar serieus van aard.

In de praktijk bieden de fragmenten slechts weinig markante uitspraken uit zijn toespraken; de meest actuele is uit zijn rede voor het Diplomatieke Corps jongstleden donderdag. Het account @pontifex_dixit heeft inmiddels 850 Followers (volgers) en draagt de ondertitel “De mooiste uitspraken en reflecties van Paus Franciscus”. Er worden alleen tekstfragmenten vertoont, zonder nader op de context in te gaan.

Het Pauselijk Tik-Tok-profiel wordt in tegenstelling tot het Twitter en Instagram-profiel  @Pontifex en @Franciscus niet door het Vaticaanse Dicasterie voor communicatie onderhouden, maar privé.

Geef een reactie op dit artikel