Paus opent vieringen Goede week zonder publiek in Basiliek

Paus: “Laten we niet denken aan wat wij missen, maar aan het goede dat wij voor anderen kunnen doen”

-VATICAANSTAD- (KNA) Paus Franciscus heeft de vieringen voor de Paasweek zondag in de Sint-Pietersbasiliek geopend onder buitengewone omstandigheden, waarbij publiek de Heilige Mis niet mocht bijwonen vanwege de Coronapandemie. De Heilige Vader werd tijdens de Hoogmis bij gelegenheid van Palmzondag slechts bijgestaan door een aantal Priesters, Nonnen en leken die voorlazen en een koor.

“Wij zullen de Heilige Week op een waarlijk ongewone wijze vieren”

 

In zijn Homilie riep de Paus op de hand uit te steken naar de meest behoeftigen. “Laten wij niet denken aan wat wij missen, maar aan het goede dat wij voor anderen kunnen doen.”
Een Kruisbeeld dat een einde moest helpen maken aan de pest in de 16de eeuw in Rome en een afbeelding van de Maagd Maria die bescherming biedt aan het volk van Rome waren bij het Hoofdaltaar geplaatst. Het Kruis van San Marcello en het Salus Populi Romani werden al op 27 maart gebruikt toen de Paus op een leeg Sint-Pietersplein voor een einde van de pandemie bad.

Pasen is het belangrijkste hoogfeest van het christendom, waarbij aan het eind van de Heilige Week de verrijzenis van Jezus Christus wordt herdacht. Door de pandemie zijn de Paasvieringen in Rome in afgeslankte vorm en niet toegankelijk voor het publiek.

Traditionele evenementen, zoals de Processie op Goede Vrijdag bij het Colosseum in Rome, zijn afgelast. “Wij zullen de Heilige Week op een waarlijk ongewone wijze vieren”, zei Franciscus vrijdag.

Geef een reactie op dit artikel