Paus over zijn ambt: “Dit werk is niet gemakkelijk”

Leestijd: 2 minuten

Paus spreekt ongewoon openlijk over problemen in zijn werk en vraagt ​​om voor hem te bidden

Zondag 22 januari 2023 – 00:21 uur – Bron: Redactie kerk/VN – Beeld: Publiek domein
  -Vaticaanstad- Paus Franciscus was gisteren ongewoon open over problemen bij de uitoefening van zijn ambt. Tijdens een audiëntie voor een Italiaanse gehandicaptenorganisatie zei de Paus: “Dank u voor uw steun middels Uw gebed, ik heb het écht nodig, want dit werk is niet gemakkelijk! Dank u voor uw gebed, het is het grootste geschenk, dat je mij kunt geven.”

Smaad en laster

Paus Franciscus waarschuwde ook tegen smaad en laster. “In het licht van een oorlog die een onoverwinnelijk monster lijkt, kunnen wij niets anders doen dan bidden? Wij kunnen proberen conflicten in het dagelijks leven het hoofd te bieden, waarbij wij alle geweld en misbruik, zelfs verbaal, vermijden. Dat is niet gemakkelijk! Want soms is één woord al genoeg om een ​​naaste pijn te doen of zelfs te doden’, aldus de Paus zaterdag.

Vertraging

Afgelopen vrijdag verscheen Paus Franciscus te laat voor een audiëntie. Hier zei hij tegen de bezoekers: “Mijn excuses voor de vertraging, maar het was een helse ochtend!” De Paus had eerst in audiëntie de President van Paraguay, een delegatie uit Frankrijk, een groep Nonnen en de voormalige Italiaanse regeringsleider Romano Prodi ontvangen.

Vastenretraites

Ondertussen wordt er in het Vaticaan heftig gespeculeerd waarom de gebruikelijke gezamenlijke vastenretraites voor de Vaticaanse Curie dit jaar niet zullen plaatsvinden. Het Vaticaan baarde vrijdag opzien door bekend te maken dat de Paus de medewerkers van de Curie had opgeroepen om deze geestelijke voorbereidingstijd in de eerste week van de vastentijd naar eigen keuze door te brengen.

In het Vaticaan vermoed men dat de aanstaande Paus-bezoeken aan Congo en Zuid-Soedan een intensieve voorbereiding vergen. De Paus heeft in 2021 en 2022  individuele vastenretraites gepland vanwege de coronapandemie. In 2020 kon Franciscus de vastenretraite van de Curie niet bijwonen vanwege een ernstige verkoudheid.

 

Geef een reactie op dit artikel