Paus rijdt voortaan in een Dacia Duster (VIDEO)

 

-VATICAANSTAD- (RED)Hij is de leider van alle Christenen op aarde en heeft het grootste aantal volgelingen in de sociale media, het kleinste landoppervlak en nu ook nog  een nieuwe auto. De machtigste staatsman op aarde heeft weinig op met auto ‘s uit de Mercedes G-Klasse en soortgelijke voertuigen. Voortaan rijdt de Paus in een speciaal voor hem gebouwde Dacia Duster Pausmobiel! Lees verder onder de video>

Sinds Franciscus Paus is, is het Vaticaan een stuk bescheidener geworden. Dat is vooral goed te merken aan de auto’s waarin de leider van de Kerk zich verplaatst. Waren dat vroeger nog flinke Mercedessen, Lancia’s en Lamborghini’s (die overigens cadeau gedaan werden door fabrikanten), nu zijn het kleine auto’s. Franciscus is van mening dat vier wielen en een motor voldoende zijn om hem te verplaatsen.

Sinds deze week heeft de man in wit er weer een nieuw voertuig bij: een echte Dacia Duster, dit Roemeense budgetmerk behoort net als het Russische Lada tot de Nissan-Renault-groep. Geheel in lijn met het uiterst sobere karakter van Franciscus’ leiderschap. De auto is uiteraard wel wat aangepast aan de wensen van de Heilige vader, er zit een verhoging in deze hoogzitter, opdat de Paus tijdens bezoeken kan staan.

De prototypeafdeling van Dacia bouwde de automobiel samen met de Roemeense ‘koetswerkbouwer’ Romturingia. Opvallend genoeg is de Duster voor een betere instap verlaagd (in plaats van verhoogd), het interieur is in pauselijk beige/crème uitgevoerd en bovenop staat de grote halo die de paus moet beschermen tegen wind en regen of andere ongewenste giften.

BoekenBoeken

Geef een reactie op dit artikel