Paus roept Braziliaanse Bisschoppen op tot actie en eenheid

Zondag 18 april 2021-07:21- Bron: KNA -Foto: PB
 -Vaticaanstad-  Vanwege de razendsnel groeiende coronapandemie in Brazilië heeft zich Paus Franciscus tot de Bisschoppen van het land gericht en hen tot eenheid opgeroepen. Brazilië staat voor een van de grootste uitdagingen in de geschiedenis, zegt de Pontifex in een videoboodschap tegen de Bisschoppen-conferentie, die maandag in (video)vergadering bijeen hoopt te komen.

De Bisschoppen moeten één zijn, “omdat het lijdende volk óók één is”. Alleen als je interne verschillen en meningen ‘overboord’ zet, kan de Kerk een “middel tot verzoening zijn” en invloed uitoefenen op de regering en haar instituties. De Paus roept de Bisschoppen op, als ”één blok toe te werken naar het overwinnen van sociale ongerechtigheid.

De hoop van de Kerk en haar kracht liggen in het geloof in de verrezen Christus, zegt de Paus. Franciscus zegt mee te leven en verbonden te zijn met de honderdduizenden, die treuren om het verlies van een geliefde. De pandemie heeft niemand van het lijden verschoond. Velen hebben niet eens afscheid van een dierbare kunnen nemen.

Brazilië telt momenteel meer dan 360.000 corona-doden en staat daarmee na de VS op de tweede plaats. Vanwege het infectiegevaar zal morgen de voorjaarsconferentie van de Braziliaanse Bisschoppen als videoconferentie worden georganiseerd. De beraadslagingen zullen vrijdag worden beëindigd.

 

Geef een reactie op dit artikel