Paus roept op tot maatregelen tegen mensenhandel

-Vaticaanstad- (KNA) Bij gelegenheid van de Katholieke dag voor het Gebed tegen mensenhandel heeft Paus Franciscus tot een collectief engagement opgeroepen. Alleen samen kan men “deze plaag bestrijden en de slachtoffers beschermen”, aldus een Twitter-bericht van de Pontifex.

Ook opende de Paus een (donatie)website van een netwerk van Kloosters, dat onder de naam ‘Talitha Kum’ tegen mensenhandel strijdt.

Ook publiceerde de Paus een gebedsvideo op internet voor de maand februari waarin de Paus ‘stil staat’ bij de vele migranten, waarvan velen slachtoffer zijn van criminele mensensmokkelaars. De winsten uit deze ‘handel’ beschreef de Paus als “bloedgeld”.

De ambassadrice van de VS bij de Heilige Stoel, Callista Gingrich, meldde in een tweet bij gelegenheid van de gebedsdag tegen mensenhandel, de wil en inzet van de VS-regering, “Slachtoffers te beschermen, daders te vervolgen en moderne slavernij te beeindigen”.

De Wereldgebedsdag tegen mensenhandel werd door Paus Franciscus in 2015 opgestart. De 8e februari is gelijktijdig de Katholieke Gedenkdag van de Heilige Josephine Bakhita (1869-1947), die als negenjarige meisje in Soedan ontvoerd en als slavin naar Italië verkocht werd.

Naast de gedenkdag van de Paus kent de Europese Unie eveneens een gedenkdag tegen mensenhandel, op 18 oktober en de Verenigde Naties gedenkt dit jaarlijks op 30 juli.

Geef een reactie op dit artikel