Paus roept op tot meer humor: “Neem niet altijd alles zo serieus”

Paus Franciscus roept kloosterlingen op tot meer humor

Zaterdag 14 augustus 2021 08:23 – Bron: Redactie kerk/VN – Beeld: PB
  -Vaticaanstad- Met Jezus leven betekent, vrolijk zijn, zegt Paus Franciscus. Derhalve appelleert hij aan kloosterlingen: “probeer het eens met humor”. Maar hij had ook nog een ander advies aan de kloosterlingen, waarvan er steeds minder zijn.

“Wat is het toch een treurnis, gewijde mannen en vrouwen zonder gevoel voor humor te zien, omdat zij alles zo serieus nemen. Alstublieft zeg !  Leven met Jezus betekent vrolijk zijn aldus de Heilige Vader in een videoboodschap aan de deelnemers van een congres over het kloosterleven in Zuid Amerika, gisteren.

Plezier in plaats van concentreren op overleven

Franciscus waarschuwde er óók voor om zich als kloostergemeenschap niet alleen maar op het ‘overleven’ te concentreren. De beste manier om jouw leven met Christus uit te drukken is vreugde, plezier, vrede en gevoel voor humor. Om dit te bereiken is een intercultureel geloof belangrijk. Want eenheid is niet gelijkvormigheid, maar een “harmonie van verschillen”, aldus de Pontifex.

Het door de Latijns-Amerikaanse conferentie van kloosterordes CLAR georganiseerde congres, met betrekking tot het kloosterleven in Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied, heeft plaats van 13 tot 15 augustus en zal digitaal worden gehouden. Het motto deze keer is : Op naar een intercongregationaal, intercultureel en veranderend kloosterleven.

Geef een reactie op dit artikel