Paus stuurt rouwtelegram na dood Kardinaal Jaworski

-Vaticaanstad- (KNA) Paus Franciscus heeft de afgelopen zaterdag overleden Kardinaal Marian Jaworski als een “uiterst rechtvaardige, serieuze en moedige” man van de kerk geprezen.

In een openbaar gemaakt rouwtelegram aan Krakau’s Aartsbisschop Marek Jadraszewski condoleerde de Pontifex de gelovigen in Polen en de Oekraïne, waar Jaworski het grootste deel van zijn leven werkte.

De Pools-Oekraïnse Kardinaal stierf in de gezegende leeftijd van 94 jaar in een ziekenhuis in Krakau. In het uitvoerige telegram herinnert de Paus aan Jaworski’s academische standplaatsen in Krakau en Lviv. Als Priester en Bisschop heeft hij op een “waardige manier Priesterlijke vlijt, intellect en trouw aan het Evangelie en verantwoording tegenover de gelovigen getoond. Ook herinnerde Franciscus aan de diepe vriendschap tussen Jaworski en Paus Johannes Paulus II (1978-2005).

Beiden kenden elkaar al uit hun tijd in Polen; Jaworski was het, die de Paus kort voor zijn dood in april 2005 het laatste sacrament toediende. Tevens was de Aartsbisschop een nauwe medewerker van em. Paus Benedictus XVI. De Paus herinnerde er ook nog even aan, dat hij in 2001 als Aartsbisschop van Buenos Aires, samen met Jaworski de  Kardinaalshoed ontving.

Foto: wiki-commons

Geef een reactie op dit artikel