Paus stuurt zijn maatschappelijk werker naar Lesbos

-Vaticaanstad- Drie jaar na zijn bezoek aan een vluchtelingenkamp op het Griekse Eiland Lesbos, stuurt Paus Franciscus zijn commissaris voor maatschappelijk werk, Kardinaal Konrad Krajewski naar het eiland.

Hij zal de vluchtelingen en migranten daar de ‘solidariteit en medeleven van de Paus’ overbrengen, meldt de Vaticaanse perskamer.

Krajewski  zal van woensdag tot vrijdag, samen met de voorzitter van de EU Bisschoppenconferentie, de Luxemburgse Aartsbisschop Jean-Claude Hollerich op het eiland zijn.

De twee willen het grootste vluchtelingencentrum van het eiland Moria bezoeken en praten met plaatselijke autoriteiten en hulporganisaties. De delegatie omvat ook de Rooms-Katholieke Aartsbisschop van Athene, Sevastianos Rossolatos.

De reis wordt georganiseerd door de katholieke gemeenschap van Sant’Egidio en het Departement van Migranten en Vluchtelingen van het Vaticaan. Half april 2016 was de Heilige Vader persoonlijk in het vluchtelingenkamp Moria en had daar migranten ontmoet. Destijds bezocht de Paus het eiland samen met   de oecumenisch Patriarch van Constantinopel, Bartholomeus I, en de Orthodoxe Aartsbisschop van Athene, Jeronos.

In januari had de Britse hulporganisatie Oxfam de voorwaarden in de opvangcentra voor
Vluchtelingen op Griekse eilanden ‘aan de kaak gesteld’. Zwangere vrouwen, kinderen zonder begeleiding en overlevenden van martelingen verbleven in overvolle kampen. Oxfam riep op om meer mensen over te brengen naar het Griekse vasteland en  om meer professionele hulpverleners voor de vluchtelingen op het eiland.

Bron: Vaticaan/KNA Foto: PB-Mabusalah

Geef een reactie op dit artikel