Paus ‘tikt’ Trump opnieuw op de vingers

  -ROME- Paus Franciscus heeft de Amerikaanse president Donald Trump opnieuw ‘op de vingers getikt’ vanwege zijn plan om een muur te bouwen langs de grens met Mexico. “Zij die muren bouwen, zullen gevangenen worden van de muren die zij optrekken”, zei de Heilige Vader.

De Paus deed deze uitspraak tijdens een vlucht naar Rome, na een tweedaags bezoek aan Marokko. Franciscus’ opmerking vindt weerklank in de Verenigde Staten, waar president Donald Trump heeft beloofd een muur langs de grens tussen de VS en Mexico te bouwen en zich schrap zet tegen immigranten zonder papieren.

Het is niet de eerste keer dat de Paus kritiek uit op het gebied van harde immigratieregels en muren langs de grens. Toen hij eerder dit jaar in Panama was, zei Franciscus: “Bouwers van muren zaaien angst.” Tijdens de presidentiële verkiezingscampagne van Trump zei hij ook dat Trump’s oproep voor een grensmuur hem ‘geen Christen’ maakte. “Een persoon die alleen denkt aan het bouwen van muren, waar zij zich ook bevinden, en geen bruggen bouwt, kan onmogelijk een Christen zijn. Dit staat haaks op het Evangelie.”

Daarop reageerde Trump heftig terug naar de Paus. Hij noemde de opmerking ‘schandelijk’ en waarschuwde voor een aanval van Islamitische Staat tegen het Vaticaan. “Als en wanneer het Vaticaan wordt aangevallen door IS – wat, zoals iedereen weet de ultieme overwinning is voor IS – kan ik U beloven dat de Paus alleen maar had gewenst en gebeden dat Donald Trump president zou zijn geweest,” zei Trump zelf.

Later zou Trump nogmaals uithalen naar de Paus, volgens Trump was de Paus de eerste die een muur bouwde en wel rond het Vaticaan. Dat deze muur er al heel wat jaren staat en niet door de huidige Paus  gebouwd werd, was Trump even niet bekend. Bekend is wel de beperkte (historische) kennis van Trump, die vorige week België nog een hele leuke stad noemde.

Bron: ADN Foto: Pixabay849356

Geef een reactie op dit artikel