Paus: Tolerantie tegenover Islam is voorbij

Stop de tolerantie, start de vriendschap

Paus Franciscus en de Marokkaanse koninklijke familie

Paus Franciscus sprak tijdens de Algemene Audiëntie in Rome over zijn reis naar Marokko. Volgens hem moeten de religies een belangrijk rol spelen in de wereld, maar wel hand-in-hand.

De Paus verklaarde over zijn bezoek aan Marokko: “Wij hebben opnieuw de essentiële rol van religies bevestigd in de verdediging van de menselijke waardigheid en het bevorderen van de vrede, gerechtigheid en de bescherming van de schepping”.

Hij vertrok naar Marokko als een “dienaar van de hoop” en volgde daarmee het pad van Sint Franciscus van Assisi en Johannes Paulus II. Volgens de Paus betekent dat “bruggen bouwen tussen de beschavingen”.

Paus Franciscus verheugde zich tevens op het feit dat hij de mogelijkheid kreeg “om dat met Koning Mohammed VI te doen”. Hij prees daarbij de vriendschap van de Noord-Afrikaanse monarch.

De dialoog tussen religies is volgens hem essentieel. “Wij moeten niet bang zijn voor de verschillen: God heeft dat toegestaan.” Ook moeten wij, volgens de Paus, ophouden met de tolerantie jegens Moslims, wij moeten de tolerantie vervangen door vriendschap.

Bron: ADN/KNA/DPA Foto: kop Pixabay Foto artikel EMB

One Comment

  1. Pas sinds gisteren ben ik bekend met de Mariabode die op mij zo’n opbouwende indruk maakt.
    Vriendelijke groet en zegen,
    Anne Koole-Bart

Geef een reactie op dit artikel