Paus tot Katholieke media in VS: “Geef de armen een stem”

-Vaticaanstad- (1010WINS) De Paus heeft de Katholieke media in Noord-Amerika opgeroepen, vooral de mensen in nood een ‘stem’ te geven. Waar andere media over conflicten en scheuringen berichten, moeten zij wijzen op hen die lijden en of arm zijn, schreef Franciscus in een boodschap aan de Catholic Media Conference. Het overkoepelend persorgaan voor de VS en Canada organiseert vanwege de Corona-pandemie een virtuele jaarvergadering onder het motto  ‘Together While Apart’ (Gescheiden en toch samen).

De ervaringen van de afgelopen maanden hebben aangetoond, dat de taak van de media in wezen daarin bestaat, “de mensen bij elkaar te houden, afstanden te verkleinen,
de noodzakelijke informatie ter beschikking te stellen en geest en hart voor de waarheid te openen”, aldus Franciscus. De wereld heeft journalisten nodig, “die bruggen bouwen, het leven verdedigen en muren afbreken”. In het bijzonder jonge mensen hebben hulp nodig, om het goede van het kwade te kunnen onderscheiden. Daarin kunnen met name Katholieke media een belangrijke bijdrage leveren.

Het gaat in de media-wereld niet alleen om kwaliteit en professionaliteit, beklemtoonde de Paus. Het werk moet ook door persoonlijke overgave een dienst aan de samenleving zijn. Zo helpt de journalist mee om ziektes als racisme, onrecht en onverschilligheid te overwinnen.

Geef een reactie op dit artikel