Paus treurt om terreur-slachtoffers Bagdad

Donderdag 22 juli 2021 06:10 – Bron: VN/KNA Foto: PB

   -Vaticaanstad- Paus Franciscus heeft de nabestaanden en vrienden van de slachtoffers van een zelfmoordaanslag in Bagdad gecondoleerd en sterkte gewenst. Middels een telegram zegt de Paus te bidden, opdat geen enkele aanslag op hen, die zich inzetten voor vrede en stabiliteit, mag slagen. 

Franciscus bezocht Irak afgelopen maart en bracht ook een bezoek aan de stad Bagdad. Een aantal weken voor het Pausbezoek kwamen tientallen inwoners van Bagdad om het leven bij een terreuraanslag, de aanslag werd gepleegd door de zogenaamde ‘Islamitische Staat”. Ook de aanslag van deze week, met ten minste 21 doden, komt voor rekening van deze terreurorganisatie.

IS (‘Islamitische Staat’)  heeft in de periode tussen 2014 en 2017 grote delen van het land, met name in het noorden en westen, onder haar hoede gehad en een onvoorstelbare terreur onder de bevolking aangericht. Nog steeds heeft het land te maken met bezetting van bepaalde regio’s door de Soenitische terreurbeweging, al lijkt het er op dat de terreurorganisaties delen van troepen verplaatst naar Afghanistan.

Paus Franciscus deed een uitdrukkelijke oproep tot vrede en verzoening tijdens zijn bezoek. Hij was de eerste Paus die een bezoek aan het verscheurde land bracht.

Geef een reactie op dit artikel