Paus: “Veel families in grote nood, dat vraagt om nieuwe oplossingen”

-Vaticaanstad- (KNA) Families die door Covid-19/Corona van de ene op de ander dag in grote financiële nood geraken – Een oproep van de Paus tot creatieve naastenliefde.

De Paus roept iedereen op hulp te bieden aan gezinnen die door de Coronacrisis in geldnood zijn geraakt.

De effecten van de pandemie zullen verschrikkelijk zijn

Velen zijn letterlijk van de ene op de andere dag in grote problemen geraakt, zegt Franciscus als hij een delegatie van de liefdadigheidsinstelling ‘Circolo San Pietro’ toespreekt in het Vaticaan. Het worden er steeds meer, “want de effecten van de pandemie zullen verschrikkelijk zijn”. Op zo’n uitzonderlijke toestand bestaan geen gewone antwoorden of oplossingen, “maar er is een nieuw, ander antwoord noodzakelijk”, aldus de Paus.

Charitatieve acties

Daartoe is het nodig, een hart te hebben en de wonden van de samenleving te herkennen. Dan is het mogelijk om actief en op een creatieve manier naastenliefde in de praktijk te brengen. Deze elementen zijn belangrijk, om charitatieve acties succesvol te laten verlopen.

Franciscus uitte kritiek op het feit, dat er in de wereld van vandaag de dag, veel te vaak geen ruimte meer is voor barmhartigheid. “Ieder van ons is opgeroepen, de koers te wijzigen.” Een belangrijk getuigenis van barmhartigheid is het om, “jouw hart aan de armen te schenken”. Dat is, gelet op de gevolgen van de pandemie belangrijker dan ooit, benadrukt de Paus.

De Circolo San Pietro (Bond van de Heilige Petrus) werd in 1869 door jongeren uit de ‘betere kringen’ en de Romeinse adellijke families opgericht. Het oorspronkelijke doel was, de Paus tegen antiklerikale aanvallen te verdedigen. Heden-ten-dage houdt zich de vereniging in Rome vooral bezig met charitatieve werken, zoals hulp aan daklozen.

Bol 10-daagseBol 10-daagse

Geef een reactie op dit artikel