Paus viert mis met ontslagen Kardinaal Becciu

De Paus en de omstreden Kardinaal Becciu (Foto EMB)
Vrijdag 2 april 2021-14:30- Bron: VN/ADN Foto: PB/EMB
  -Vaticaanstad- Paus Franciscus heeft gisteren, op Witte donderdag privé een Mis gevierd, samen met een Kardinaal die een paar maanden geleden uit zijn functie werd ontheven. De Paus nodigde Angelo Becciu uit als gebaar van verzoening.

De 72-jarige Becciu werd strafrechtelijk onderzocht vanwege het verduisteren van ongeveer 100.000 euro uit het Vaticaan naar de hulporganisatie van zijn broer Tonino Becciu. In september gaf de Paus hem te kennen dat hij hem niet langer kon vertrouwen, waarop Becciu zijn mandaat neerlegde. De Paus nam de ontslagaanvraag direct in behandeling en keurde deze per kerende post goed, zeer ongebruikelijk, omdat normaal gevraagd wordt nog een tijdje aan te blijven.

Maar gisteren op Witte donderdag bezocht de Heilige Vader de ontslagen Kardinaal en vierde hij de Mis in de Kapel van zijn privévertrekken. De Vaticaanse perskamer wil geen commentaar geven op de ‘privébijeenkomsten’ van de Paus, maar vindt ‘een broederlijk gebaar, op een dag als Witte Donderdag, niet vreemd en passend bij deze Paus’.

 

 

 

 

 

 

.

Geef een reactie op dit artikel