Paus ziet kindermisbruik als ‘psychologische moord’

Paus: “Kindermishandeling is een soort psychologische moord en in veel gevallen een vernietiging van de kindertijd”.

Zondag 16 mei 2021 07:12- Bron: KNA Foto: PB
  -Vaticaanstad- Paus Franciscus beschouwt seksueel misbruik van kinderen als een vorm van ‘psychologische moord’. Deze criminele daad, begaan, thuis, op scholen, in de sportwereld- en in religieuze gemeenschappen, moeten consequent aan het licht worden gebracht, aldus de Pontifex zaterdagmiddag in het Vaticaan.

De leider van de Christenkerk maakte zijn opmerkingen tijdens een audiëntie voor leden van de Italiaanse vereniging tegen (sexueel)misbruik genaamd Meter. Het beschermen van kinderen tegen seksuele uitbuiting en kinderporno is een plicht van alle staten, zei hij. Zij moeten zowel mensenhandelaren alsook de daders van misbruik vervolgen en straffen, aldus de Paus.

De Rooms-Katholieke Kerk zelf is ook meermaals bekritiseerd omdat een aantal Bisschoppen gevallen van kindermisbruik binnen haar eigen gelederen verdoezelden. Paus Franciscus stelde in 2014 een Pontificale commissie in die de hiërarchie bijstaat bij de bescherming van jongelingen in de Kerk tegen pedoseksuelen. Onder de commissieleden bevinden zich ook personen die zelf als kind werden misbruikt.

Geef een reactie op dit artikel