Pauselijke krant staakt druk papieren uitgave wegens Coronavirus

-Rome- (KNA) Met een historische beslissing legt de Vaticaan-krant ‘Osservatore Romano’ haar gedrukte versie stil vanwege de Corona-Pandemie.

Vanaf vandaag, woensdag 25 maart, komen er alleen nog publicaties op de internetpagina van de krant, aldus het Romeinse dagblad ‘Messaggero-online’.

Het grootste deel van de redactie werkt vanuit huis. Zo snel als het kan, zal de gedrukte versie van de krant weer in de kiosken liggen. De in 1861 opgerichte krant verscheen zelfs in de beide wereldoorlogen zonder onderbreking.

Volgens ‘Messaggero’ worden er ondanks de drukpauze elke dag toch nog tien exemplaren van de ‘Osservatore’ gedrukt, onder andere voor Paus Franciscus en enkele hoge Curiemedewerkers.

Buiten het Vaticaan verschijnt de Pauselijke krant ook in een Duitse editie, of die editie ook een drukpauze zal krijgen is nog onduidelijk. De Duitstalige ‘Osservatore’ wordt in het Duitse Ostfildern gedrukt. De redacties van de verschillende (taal)edities hebben de laatste jaren met een behoorlijke inkrimping van het personeelsbestand te maken gehad. Ook zijn de openingstijden van de Vaticaanse perskamer verkort naar twee uur in de middag. Voor geaccrediteerde journalisten werd een informatiekanaal via het sociale mediakanaal Telegram opgestart.

Geef een reactie op dit artikel