Rik Torfs maakt documentaireserie over het Vaticaan

-BRUSSEL-Kerkjurist Rik Torfs (62) heeft bekend gemaakt dat hij momenteel schrijft aan een documentairereeks over het Vaticaan. De serie zal verschijnen op de openbare omroep Canvas.

Torfs is achter zijn schrijfmachine gekropen en werkt momenteel aan een achtdelige tv-serie over het Vaticaan, dat de voorlopige werktitel ‘Het Vaticaan’ draagt.  Wanneer de eerste uiyzending de lucht in gaat, is voorlopig onduidelijk. Het Vlaamse Audiovisueel Fonds draagt bij in de koste met een donatie van 25.000 euro.

Voor de kerkjurist is het zijn debuut als scenarist. “Ik had tien jaar geleden al eens een praatprogramma met ‘Nooitgedacht’, maar dit is nieuw. Het vraagt veel energie van me, maar het doet deugd om te merken hoeveel vertrouwen we krijgen”, zegt hij in Het Nieuwsblad. Wat betreft de inhoud wil Torfs nog niet te veel prijs geven. “Je moet de recente geschiedenis uiteraard in rekening brengen, maar het wordt geen folklore of schooltelevisie. We hebben bovendien goede contacten in Rome gelegd. Maar over de concrete invulling mag ik nog niets zeggen.” Wel laat hij weten dat de reeks zal inzoomen op allerlei thema’s die de afgelopen honderd jaar een rol hebben gespeeld binnen de muren van het Vaticaan. “Het wordt geen serie over de tuinmannen van het Vaticaan en de uniformen van de Zwitserse garde”, belooft Torfs met een knipoog.

Bron: ADN/Canvas Foto: David Plas (c)

Geef een reactie op dit artikel