Trump feliciteert Paus met Pontificaatsjubileum

-ROME- De Amerikaanse president Donald Trump heeft Paus Franciscus met zijn zesde ‘jubileumjaar’ als Paus gefeliciteerd. Hij zei dat hij trots was op de “nauwe samenwerking met de Heilige Stoel, zeker als het gaat over mondiale kwesties”, aldus een brief die woensdag is overhandigd door de Amerikaanse ambassadrice in het Vaticaan. Een van de gemeenschappelijke zorgen van Trump is de “Bevordering van godsdienstvrijheid, steun voor conflictpreventie en de strijd tegen mensenhandel”. De belangrijke kwesties voor Paus Franciscus zijn migratie en klimaatverandering, maar daar spreekt Trump dan weer niet over.

Op 13 maart 2013 werd de vroegere Aartsbisschop van Buenos Aires, Kardinaal Jorge Mario Bergoglio, tot Paus gekozen. In zijn felicitatiebrief memoreerde de US-President ook aan de nu reeds 35 jarige diplomatieke band tussen Washington en de Heilige Stoel.

De Amerikaanse ambassadeur in Rome, Callista Gingrich, stond bij haar felicitaties stil bij het delen van inzet voor wereldwijde uitdagingen en het hulp bieden aan behoeftigen. “Onze levendige samenwerking, gebouwd op vertrouwen, wederzijds respect en moreel leiderschap, heeft de vrijheid en de menselijke waardigheid op elk continent bevorderd”, aldus Gingrich.

Bron: ADN Foto: PB-Kurious

Geef een reactie op dit artikel