Vaticaan en Vietnam onderzoeken diplomatieke betrekkingen

-Vaticaanstad (KNA) Het Vaticaan en Vietnam willen vandaag en morgen onderhandelen over diplomatieke betrekkingen. Tijdens de gesprekken gaat het onder meer over de benoeming van een Pauselijk gezant in Vietnam alsook om een bezoek aan het Aziatische land door Kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin, aldus Vaticaan-woordvoerder Matteo Bruni.

De gesprekken staan onder leiding van de Vietnamese vice-minister van Buitenlandse Zaken To Anh Dung en de vice-secretaris voor Buitenlandse betrekkingen van de Heilige Stoel, Antoine Camilleri.

De voormalige vertegenwoordiger van het Vaticaan vertrok in 1975 na afloop van de Vietnam-oorlog uit de socialistische staat. Sins mei 2018 vertegenwoordigt de Apostolische Nuntius in Singapore, de Poolse
Aartsbisschop Marek Zalewski, de Paus als niet-residerende vertegenwoordiger in Vietnam.

De werkgroep van de Heilige Stoel en de Volksrepubliek Vietnam werd in 2008 opgericht en komt nu voor de achtste keer samen. Tot het gremium behoren vertegenwoordigers van de Heilige Stoel en de regering in Hanoi. Zij treffen elkander afwisselend in het Vaticaan en in Vietnam. Uiteindelijk doel is te komen tot een volledig diplomatieke betrekking tussen beide staten.

Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*