Vaticaan klaagt twee Priesters aan wegens misbruik in knapenseminarie

-VATICAAN- (KNA) Het Vaticaan wil twee geestelijken in verband met een verdenking wegens misbruik voor de rechter brengen. Dat deelde Vaticaanwoordvoerder Matteo Bruni dinsdag mee. Overeenkomstig de beschuldigingen wil de Promotore die Giustizia (officier van justitie bij de Vaticaanse rechtbank), een straf-proces tegen de twee verdachten openen.

Het gaat om gevallen van sexueel misbruik, die voor 2012 in het Vaticaans-kleinseminarie Preseminario San Pio X , zouden zijn gepleegd. In de eerste zaak luidt de beschuldiging sexueel misbruik, in de tweede gaat het om ‘bepaalde gunsten in natura’, aldus Bruni. De onderzoeken lopen reeds sinds november 2017. De aanleiding tot vervolging waren berichten in de Italiaanse media.

De eetzaal van het Seminarie

Al in 2013 had het Vaticaan de verdenking nagetrokken dat er in het Seminarie vormen van misbruik zouden worden gepleegd. Destijds konden de verdenkingen echter niet ‘hard’ gemaakt worden. Het ‘Preseminario San Pio X’ is een internaat voor knapen in de leeftijd van 11 tot 14 jaar, die als Ministrant in de Sint Pieter dienen en zich voor een Priesterloopbaan interesseren. De inrichting ligt nabij de Vaticaanse rechtbank.

 

 

 

Foto: screenshot/youtube

DrankDrank

 

Geef een reactie op dit artikel