Vaticaan onderzoekt hoe Instagramaccount van Paus werd gekraakt

Zaterdag 21 november 2020 21:59 (ADN/Foto EMB)
-Vaticaanstad- Het Vaticaan onderzoekt hoe een ‘like’ van het Instagram-account van de Heilige Vader, onder een foto van een opmerkelijk schaars gekleed Braziliaans model terechtkwam.

Het leek op het sociale medium alsof de Pontifex een foto van het model Natalia Garibotto had geliket (leuk vond). Onder een foto van haar, waarop zij in een schooluniform, van zeer klein formaat, poseerde, verscheen een like van Paus Franciscus.

Nu is bij deze Paus bijna niets te gek, maar de like kwam absoluut niet van hem, verzekert het Vaticaan. ‘Wij kunnen uitsluiten dat de “like” van de Heilige Stoel afkomstig is en wij hebben aan Instagram tekst en uitleg gevraagd’, zegt een Vaticaan-woordvoerder aan de Britse krant The Guardian.

‘Ik ga tenminste naar de hemel’

Het is ook onduidelijk wanneer de like precies is verschenen. Op 13 november was deze nog zichtbaar. De dag erna was het opeens verdwenen. De Paus heeft medewerkers die zijn sociale media beheren. Op Instagram heeft hij 7,4 miljoen volgers. Zelf volgt hij niemand.

Het fotomodel Garibotto was zeer in haar nopjes met de gratis publiciteit. ‘Ik ga tenminste naar de hemel’, schreef de ‘dame’ met voorkennis.

Geef een reactie op dit artikel