Vaticaan trekt uitspraak paus over “psychiatrie voor jonge homoseksuelen” in

Paus over kinderen met “homoseksuele neigingen”: “Psychiatrische begeleiding kan helpen”

-VATICAANSTAD- Het Vaticaan heeft de uitspraak van Paus Franciscus over homoseksualiteit bij jonge mensen ingetrokken. De Paus had gisteren tijdens de terugvlucht na het bezoek aan Ierland verklaard dat de psychiatrie kan helpen bij jongeren met homoseksuele neigingen.

De Heilige Vader werd door een Ierse journalist gevraagd naar zijn aanbevelingen voor ouders die homoseksuele neigingen zouden vaststellen bij hun kinderen. “Ik zou hen aanbevelen om te bidden, om niet te veroordelen, de dialoog aan te gaan, begrip te tonen en een plaats te geven aan de zoon of dochter”, antwoordde de Paus, maar “als zich dat al manifesteert op jonge leeftijd, dan kan de psychiatrie een belangrijke bijdrage leveren. Het is een andere zaak als het zich manifesteert na de leeftijd van 20 jaar.”

De Paus noemde “je zoon of dochter afwijzen, omdat ze homoseksuele neigingen hebben” wel een “grote tekortkoming als vader of moeder”, maar kreeg toch forse kritiek te verduren.

Het woord “psychiatrie” is nu uit de officiële communicatie van het Vaticaan gehaald, “om de gedachtegang van de Paus niet te veranderen”, zegt een woordvoerder. “Als de Paus refereert aan ‘psychiatrie’, dan is het duidelijk dat hij dat doet als een voorbeeld voor allerhande zaken die kunnen worden ondernomen. Met dat woord wilde hij niet zeggen dat het om een psychiatrische ziekte gaat, maar eerder dat men ook moet kijken naar hoe de zaken er op psychologisch niveau voorstaan.”

Bron: Vatican News Foto: Pixabay-Logga Wiggler

Geef een reactie op dit artikel