Veiling: 9 ton voor Pauselijke Lamborghini

-VATICAANSTAD- (ADN) In 2017 kreeg de Paus een auto kado. Geen bescheiden Fiat, nee een heuse Lamborghini van het type Huracan. Nu is de Paus noch van sportieve noch van dure auto’s een liefhebber, dus wat rest je dan, je zet hem op marktplaats. Maar in Vaticaanstad kent men geen marktplaats, dus laat je de wagen veilen. In no-time was de wagen geveild, ware het niet dat de koper onvoldoende geld had om de aanschaf te betalen.

Toen de Paus de wagen kreeg van de firma Lamborghini bedankte hij zich hartelijk maar zei dat hij de wagen niet nodig had, dus na de eerste verkoopflater ging onlangs de wagen nogmaals ‘onder de hamer’  en zie daar, zo waar een koper die er 900.000 euro voor over heeft.

De Paus gaat de opbrengst niet op een spaarrekening zetten, levert tenslotte niets op, maar hij gaat de opbrengst verdelen: 2 ton gaat naar wederopbouw van Kerken en scholen in het door noodweer zwaar getroffen Haïti; 2 ton gaat naar wederopbouwprojecten in Irak, onder andere de stad Nineve; 3 ton gaat naar een hulporganisatie voor slachtoffers van prostitutie en mensenhandel. Blijft nog 2 ton over die onder een flink aantal kleinere projecten zal worden verdeeld. En de Paus…die blijft zich verplaatsen in een Renault 4 en een Fiat, allemaal iets minder snel, maar hij komt er ook.

Foto: Lamborghini Ltd

 

Geef een reactie op dit artikel