Zwitserse Garde gebruikt vanaf nu 3D-geprinte helmen

-VATICAANSTAD-De nieuwe helmen van de Zwitserse Garde – het leger en de bewakers van de Paus en het Vaticaan – worden voortaan gemaakt met een 3D-printer en dat heeft zijn redenen. Zij zijn eerst en vooral veel sneller en goedkoper te vervaardigen dan de originele uit metaal. In plaats van 130 uur, heeft een 3D-printer er amper 14 uur voor nodig om een helm te produceren. Op die manier kost de helm ook maar “slechts” 1.000 euro. De maker scande een helm uit de 16e eeuw in om van daaruit aan zijn nieuwe versie te werken.

De nieuwe versie van de morion, want zo heet de helm, is bovendien ook veel handiger voor de soldaten van de Zwitserse Garde. Zo weegt die ongeveer een kwart van de 2 kilo welke de metalen helm weegt en zit er ook een beter beluchtingssysteem in verwerkt. Zo krijgen de Pauselijke bewakers het dus veel minder snel warm als ze uren in de felle Romeinse zon moeten staan.
Het uniform in geel, rood en blauw met helm, dragen de soldaten van de Garde enkel voor officiële Pauselijke diensten. Dat zijn bijvoorbeeld Misvieringen of bezoeken van staatshoofden. Op andere momenten draagt de Guardia Svizzera een eenvoudiger blauw uniform met een baret. De uniformen worden op maat gemaakt in het Vaticaan en worden verbrand als de soldaat uit de Garde stapt, zelfs onder deze Paus, terwijl hij toch tegen verspilling en voor soberheid is.

Solliciteren bij de Zwitserse Garde ? Er zijn vacatures !

Lijkt U het soldatenbestaan onder de Paus wel wat en wilt U ook bij de Zwitserse Garde? Helaas pindakaas, U maakt geen schijn van kans, zelfs al bent U trouw Katholiek en gaat U elke zondag trouw naar de Kerk en zijn er op dit moment vacatures voor nieuwe recruten.

Om bij de Garde te kunnen, moet U namelijk de Zwitserse nationaliteit hebben. Maar zelfs dan bent U er nog niet, er zijn heel strenge voorwaarden: soldaten van de Zwitserse Garde moeten vrijgezelle mannen tussen 19 en 30 jaar zijn, Uw lengte moet minstens 1m74 meten en U moet ook praktiserend Katholiek zijn, maar dat laatste bent U al.

Mocht U toch aan alle vorenstaande punten voldoen. Er zijn op dit moment vacatures. O ja, stalen zenuwen en stevig in Uw schoenen staan is een pré want U dient de Paus te beschermen opdat niet iedereen maar op hem af kan stappen en dat kan U in verlegenheid brengen, zie onderstaande video>

Bron: ADN/EWTN/Youtube RR Foto: PB-Anett Klingner

One Comment

  1. edwin vissers

    ik word beschermd door engelen ,mensen die bij satan horen hebben gehersenspoelde zombies nodig die hun beschermen .

Geef een reactie op dit artikel