Beleef dit weekeinde de middeleeuwen tijdens Middeleeuws Ter Apel

Vrijdag 2 september 2022 – 09:55 – Bron: Redactie varia – Beeld: PB
  -Ter Apel- Het Groningse Ter Apel is al een aantal weken wereldnieuws en niet in positieve zin. De schaamteloze slechte opvang van vluchtelingen, door de Nederlandse overheid, heeft het prachtige bosrijke dorp negatief op de wereldkaart gezet.

Maar er gebeurt ook veel positiefs. Na twee coronajaren worden de middeleeuwse dagen rond het middleeuwse klooster van Ter Apel hervat op 3 en 4 september. Bezoek en beleef het en ga honderden jaren terug in de tijd en proef de middeleeuwen. Een bezoek aan het evenement Middeleeuws Ter Apel is als een bezoek aan een middeleeuwse jaarmarkt.

1465

Net als in het jaar 1465 hebben groepen reizigers, veelal soldaten/huurlingen maar ook marktkooplui, ambachtslieden en muzikanten, hun kampementen opgeslagen rond het Klooster. Ze zijn gekomen voor het traditionele jaarfeest. Op een jaarmarkt werd niet alleen handel gedreven, maar ook feest gevierd én schermutselingen beslecht op het slagveld. Spannende tijden, die u nu zelf kunt beleven! Natuurlijk kunt u het klooster ook bezoeken, het evenement wordt gehouden rond het klooster.

Aanmelden en meer info via de site van de organisatie.

Geef een reactie op dit artikel