Bergen op Zoom: Maria Ommegang 2021 gaat dit weekeinde door !

Donderdag 24 juni 2021 11:39 – Bron: Redactie kerk – Foto: organisatie
  -Bergen op Zoom- De 77ste editie van de Maria Ommegang gaat dit jaar in aangepaste vorm door. De processie wordt net als in 2020 niet op straat gelopen, maar in de Sint Gertrudiskerk. Het thema van 2021 is ‘zij maakt het verschil’.

Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt de processie in Bergen op Zoom gehouden. De reden? Als onze stad van zwaar oorlogsleed bespaard bleef, zou Maria de daaropvolgende jaren geëerd worden met de Maria Ommegang. Die plechtige H. Mis vindt plaats DV op zondag 27 juni om 13.30 uur. Na de viering wordt het Mariabeeld rondgedragen in de kerk.

Viering bijwonen dan nu aanmelden

Wilt U de viering bijwonen? Dat kan! De kerk laat zondag 112 bezoekers toe. Dit is volgens de organisatie al een flinke versoepeling. U kunt U aanmelden door een mail te sturen naar : secretaris@mariaommegang.nl. Goed om te weten: aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Uitzending op tv

Is er geen plek meer dan kunt U meekijken via de buis. Zet dan zondag ZuidWestTV aan. De omroep zendt de viering en rondgang uit. Na die uitzending volgt een speciale film die bestaat uit 12 fragmenten. In de film ziet U taferelen die men in een ‘normale’ Ommegang op straat ziet. De beelden zijn in Bergen op Zoom met acteurs opgenomen. De uitzending is zondag op Ziggo kanaal 40 en KPN kanaal 1420.

Om juni in het teken van Maria te laten staan, bedacht de organisatie nog iets. Eerder deze maand kon je al de speurtocht ‘Waar is Maria?’ doen, maar sinds 12 juni loop je ook de gratis vreugdevolle wandeling. De route start bij het Markiezenhof. Daarna loop je op eigen gelegenheid langs zeven verschillende plekken. Op elke locatie zie je een kunstwerk van Kees Warmoeskerken staan. Wil je meer weten over de wandeling? Klik dan hier.

Geef een reactie op dit artikel