Corona: Monniken Schiermonnikoog stellen opening klooster nog even uit

Dinsdag 16 februari 2021-13:14- Bron: Redactie kerk – Foto kloostergemeenschap
  -Groningen- Door de coronapandemie en de daaraan verbonden beperkingen zijn de monniken op Schiermonnikoog genoodzaakt om de opening van het gastenhuis uit te stellen. Alle reserveringen in maart zijn geannuleerd.


De monniken hadden graag op 1 maart de eerste bezoekers in het klooster welkom willen heten, maar dat gaat dus niet lukken. Deze gasten konden dan deels meedraaien in het dagritme van de monniken. Voor de maand maart hadden ruim 25 belangstellenden een verblijf geboekt, meldt Abt Alberic. De monniken hebben over belangstelling niet te klagen.

Op zich biedt het nieuwe klooster, in de voormalige herberg Rijsbergen, voldoende ruimte om afstand te houden, aldus Alberic. Maar met de lockdown moeten bewegingen vermeden worden, beseft hij. ,,En een van de oudste broeders was toch wat ongerust.’’

Bisschop van den Hout zegent klooster

Overigens gaat de opening van het klooster zelf wel door, op zondag 28 februari. In verband met corona gebeurt dit in kleine kring. Bisschop Ron van den Hout van het Bisdom Groningen-Leeuwarden is de enige ‘gast’. Hij zal alle openingshandelingen uitvoeren en er wordt een eucharistieviering gehouden. Op Schiermonnikoog verblijven momenteel zes Cisterciënzers en twee Karmelieten.

Geef een reactie op dit artikel