Donderdag viering naamdag Maria Magdalena

Woensdag 21 juli 2021 03:10 – Bron: Redactie kerk Foto: PB
  -Utrecht- Museum Catharijneconvent en de Graalbeweging organiseren op donderdag 22 juli, de naamdag van Maria Magdalena, een feestelijke vierdag in het hart van Utrecht, met een processie naar de Domtoren, het luiden van de Magdalenaklok en diverse workshops in het Graalhuis.

In de Domkerk hangen klokken die zijn vernoemd naar Maria Magdalena. Op de naamdag van Maria Magdalena worden deze klokken speciaal geluid. Danseres Karin Elich en muzikanten Fermin Miranda Caceres en Annemiek Cuppen openen de dag met een speelse mini-processie van het Catharijneconvent naar de Domtoren. Na een mini-concert in de Michaëlskapel worden om 10 uur de Maria Magdalena-klokken feestelijk geluid door het Utrechtse Klokkenluidersgilde.

Zalvingsritueel

Na deze feestelijke start kan men zich deze dag verder onderdompelen in de sfeer rond Maria Magdalena. In het Graalhuis zijn twee doe-activiteiten: ‘Maria Magdalena en het Hooglied’ is een sfeervolle meditatie rond Maria Magdalena onder de bezielde begeleiding van Marian Geurtsen. Met de muziek van het Hooglied, een geleide meditatie en eindigend met een zalvingsritueel.

‘Maria Magdalena danst!’ is een levendige dansworkshop onder de passionele begeleiding van Karin Elich. Als geen ander weet ze je uit te nodigen om je vrouwelijke kracht en sensualiteit te ontdekken doorheen de dans. Zo ontmoet je Maria Magdalena in twee van haar gedaanten: als de ‘apostola apostolorum’, de eerste onder de apostelen, een spiritueel ingewijde én Maria Magdalena als een krachtige vrouw, die spiritualiteit, vrouwelijkheid en seksualiteit op een harmonieuze manier met elkaar verbindt.

De doe-activiteiten zijn zo georganiseerd dat U deze ook beiden kunt volgen. De tijden zijn 11u, 13u en 15u voor de meditatie-activiteit en 12u, 14u en 16u voor de dansactiviteit. Entreebiljetten voor de meedoe-activiteiten kosten €12,50,- of €20,- voor twee. Dit toegangsbiljet geeft U eveneens €3,- korting op de Maria Magdalena-tentoonstelling tijdens de hele looptijd ervan. Inschrijven voor de activiteiten kan via secretariaat@degraalbeweging.nl.

Geef een reactie op dit artikel