Grootste ‘Lourdesbedevaart’ aller tijden op 16 juli

‘Lourdes United’

-Lourdes- (KNA) Onder de titel ‘Lourdes United’ kondigt het Mariaheiligdom van Lourdes voor 16 juli een wereldwijde pelgrimage via radio-tv en internet aan.

De megahappening zal 15 uur duren en in 10 talen worden uitgezonden via TV, radio en sociale netwerken en hoopt zo miljoenen mensen wereldwijd samen te brengen, aldus de Zwitserse TV.

Het Zuid-Franse Heiligdom is voor het eerst in zijn bestaan meer dan twee maanden lang gesloten geweest; alle pelgrimages werden afgezegd. Ondanks de gedeeltelijke heropening kan het terrein, overeenkomstig de strenge veiligheidsprotocollen, slechts een beperkt aantal pelgrims opnemen.

Het programma voorziet in de uitzending van Heilige Missen, processies, Rozenkrans-en algemene gebeden. Een TV-uitzending wordt rechtstreeks tussen 16.00 – 18.00 uur bij de Mariagrot per satelliet  uitgezonden. Nieuwsberichten, archiefvideos, live-muziek en beeldschakelingen met het buitenland maken de twee uur durende uitzending compleet. Lourdes behoort tot de beroemdste pelgrimsoorden in de wereld. In het Zuid-Franse stadje verscheen in 1858 de Heilige Maagd Maria aan de toen 14-jarige herderin Bernadette Soubirous (1844-1879). Er waren in totaal 18 Maria-verschijningen in Lourdes.

Jaar-in-jaar-uit reizen vele miljoenen pelgrims, waaronder tienduizenden zieken en gehandicapten, naar Lourdes. Het kleine plaatsje met zijn 14.000 inwoners presteert het om na Parijs op de tweede plaats in Frankrijk te staan met het aantal hotelbedden en overnachtingen. Door de lange Corona-shutdown sinds maart voorziet het Heiligdom een historisch verlies van acht miljoen voor 2020. Lourdes Unites is uiteraard gratis te volgen via MariaBode, we houden U in de komende dagen op de hoogte.

Geef een reactie op dit artikel