Jezuïeten nodigen uit voor een pelgrimstocht door Midden-Europa met een nieuwe app

Pelgrimage via het beeldscherm
Zaterdag 13 februari 2021-08:49- Bron: KNA/Redactie kerk- Foto EMB
  -München- Een pelgrimstocht met 33 bijzondere plaatsen om te bezoeken door Midden-Europa – is sinds vrijdag via een Jezuïeten-app beschikbaar.

Het digitale aanbod genaamd ‘Canisius-Pelgrimspas’ komt bij gelegenheid van de oprichting van de nieuwe Centraal-Europese provincie van de Orde, waarin de Jezuïeten in Duitsland, Letland, Litouwen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland op 27 april hun krachten zullen bundelen. Het telt dan 424 religieuzen op 36 locaties, waaronder ook Chicago in de VS.

De bijzonder ‘hot-spots’ langs de Canisiusweg leiden van Vilnius in Litouwen door alle landen van de nieuwe provincie naar Freiburg in Zwitserland. De app-gebruikers kunnen zich onderdompelen in het leven, het werk en de spiritualiteit van verschillende Jezuïeten. In Hamburg ontmoeten ze bijvoorbeeld, een enthousiaste drummer. Op elke ‘hot-spot’ kan een kleine quizvraag worden opgelost om een ​​stempel voor het digitale pelgrimspaspoort te verkrijgen. Er zijn uiteraard ook spirituele impulsen.

Tegelijkertijd gaat de website canisius.world online van start, waar men via de computer de reis kan maken. Pelgrims kunnen ideeën uitwisselen en elkaar steunen in een Facebook-groep.

Geef een reactie op dit artikel