Klooster Nieuw Sion: Gastvrije lichtpuntjes in lockdowntijd!

Klooster Nieuw Sion (Beeld EMB)

Vrijdag 24 december 2021 12:02 – Bron: Redactie binnenland – Beeld: EMB by Facebook/Rijksdienst monumentenzorg
 Iedere ochtend wordt in het ochtendgebed van Nieuw Sion de zogenaamde ‘Lofzang van Zacharias’ gezongen en wel in een bewerking van Huub Oosterhuis. De tekst gaat terug op het Lucasevangelie (hfst. 1 vs. 68 tm.79) en wordt in het Latijn naar het beginwoord het ‘Benedictus” genoemd. Dit Benedictus wordt ook in de lauden (het ochtend getijde waarin God lof wordt gebracht) in alle kloosters wereldwijd gezongen. De tekst is heel actueel en geschikt als Kerstwens in deze tijd. ‘Een schoot van ontferming is onze God, Hij heeft ons gezocht en gezien, zoals de opgaande zon aan de hemel. Hij is ons verschenen toen wij in duisternis waren in schaduw van dood, Hij zal onze voeten richten op de weg van de vrede’. Wat hebben wij ‘een licht als de opgaande zon’ hard nodig in deze duistere tijd waarin de dood in vele vormen op de loer ligt. Juist in deze tijd verschijnt God als een kwetsbaar kind in de kribbe dat Zijn licht in de wereld brengt. Zo worden onze voeten op de weg van de vrede gezet.

Moge het Kerstfeest onze harten verlichten en ons helpen om vredestichters te zijn!  Een lichtend kerstfeest en een gezegend nieuwjaar gewenst vanuit Sion!

Gastvrije lichtpuntjes in lockdowntijd!

Juist omdat gastvrijheid een van onze kernwaarden is, past het niet bij ons om onze kloosterpoort vanwege de lockdown te sluiten. Integendeel: voor zover de maatregelen dat toelaten blijven we open en richten we ons vooral op wat wél mogelijk is. Juist in een tijd die door velen als steeds zwaarder wordt ervaren en waarin de maatregelen je soms moedeloos kunnen maken, willen we lichtpuntjes bieden. Hoopvolle tekenen dat we er nog altijd voor elkaar kunnen zijn!

We nodigen je van harte uit om van één of meerdere lichtpuntjes op Nieuw Sion te komen genieten! Met elk lichtpuntje ondersteun je meteen ons klooster tijdens deze crisis.

Lichtpuntje 1: Ons gastenhuis blijft open

Wat zijn we blij dat we dat kunnen zeggen: ons gastenhuis kan open blijven, en daarmee ruimte bieden aan iedereen die dat wil om een tijd van rust, ruimte en bezinning te beleven op het klooster. Voel je welkom om voor een paar dagen je dagelijkse ritme te verruilen voor het inspirerende kloosterritme. Onze dagelijkse getijdengebeden kunnen gelukkig doorgaan, welkom om daar tijdens je verblijf aan deel te nemen! Tip: laat je tijdens je verblijf volledig verzorgen met (afhaal)gerechten vanuit onze koffieschenkerij. Meer informatie & reserveren: www.nieuwsion.nl/verblijf

Lichtpuntje 2: Afhaal-kerstlunch bij onze koffieschenkerij

De kerstlunch in onze koffieschenkerij was volledig volgeboekt, maar de lockdown gooide roet in het eten. Ons team schakelde snel en bedacht een afhaal-kerstlunch voor de beide kerstdagen, met onder meer heerlijke pompoenrisotto en bospaddenstoelensoep om van te smullen. Wil je meer weten of de kerstlunch bestellen? Kijk op www.nieuwsion.nl/koffieschenkerij

Lichtpuntje 3: Oliebollenactie

Bij onze koffieschenkerij kun je van woensdag t/m zondag heerlijke koffie, thee, gebak, glühwein, warme chocolademelk of soep afhalen. Speciaal voor 30 en 31 december hebben we daarnaast een Oliebollenactie: huisgemaakte oliebollen van onze kok (gevuld of naturel), die je ter plekke kunt komen proeven met een lekker drankje erbij of vooraf in een zak van 10 stuks kunt bestellen om af te halen.
Kijk voor meer info en het bestellen van de oliebollen op www.nieuwsion.nl/koffieschenkerij

Lichtpuntje 4: Gezond wandelen of een kaarsje aansteken

En ‘last but not least’: onze dagelijkse getijdengebeden gaan gewoon door en gasten zijn daarbij welkom. Ook zijn de kloosterkerk en de Mariakapel dagelijks open voor een moment van bezinning of om een kaarsje op te steken. Allemaal mogelijkheden die goed te combineren zijn met een gezonde wandeling in de omringende bossen. Voel je, nu meer dan ooit, welkom rond en bij Klooster Nieuw Sion!

Word Vriend van Klooster Nieuw Sion

Wilt u overwegen om Nieuw Sion als Vriend structureel te steunen en ons te helpen onze missie ook de komende jaren te realiseren? Kijk voor meer info op www.nieuwsion.nl/word-vriend of meld u direct aan via onderstaande button.

Word Vriend van Klooster Nieuw Sion en steun ons met een jaarlijkse bijdrage van €50 euro

Financieel bijdragen :

We zijn blij met elke gift, ook een kleine of eenmalige. Je kunt de bijdrage overmaken op rekeningnummer NL76 TRIO 0254 7797 43 t.n.v. Stichting Nieuw Sion. ANBI-registratie

Geef een reactie op dit artikel